Cilia Knols | Patine Meubelrestauratie

Patine is open tijdens de coronacrisis

Patine is open

De huidige tijd waarin wij met z’n allen het coronavirus onder de knie moeten krijgen is moeilijk en onzeker voor iedereen. Ik krijg vragen of ik open ben en hoe ik een goed restauratieadvies kan geven, ook nu. Ik kan gelukkig doorwerken, want mijn atelier is gehuisvest in een grote loods waar 1,5 meter afstand gemakkelijk gerespecteerd kan worden. Klanten kunnen veilig meubels brengen, halen of naar de restauratie komen kijken.

Normaal gesproken kom ik het meubel bij je thuis bekijken. En krijg je een advies met een vrijblijvende prijsopgave. Als ik nu bij je thuis kom, respecteer ik uiteraard de 1,5 meter afstand en desinfecteer ik mijn handen grondig voor het bezoek. Ik neem ook handschoenen mee voor wie nog minder risico wil lopen.

 

secretaire messing bies verlijmen| Patine meubelrestauratie
klep met ingelegde messing bies

Antiek

Op dit moment werk ik aan een mooie secretaire uit de zogenaamde ‘Directoire’; een meubelstijl uit eind achttiende, begin negentiende eeuw. De secretaire is belijmd met een prachtig getekend bloemmahonie. De ingelegde messing biezen en de messing lijsten zijn typisch voor deze stijlperiode. Ik heb de messing biezen vervangen en loszittende delen opnieuw vastgezet, want door de werking van het hout en het uitdrogen van de gebruikte lijm komen de biezen vaak los te zitten. Leuk om ervoor te zorgen dat de biezen weer compleet zijn en het meubel zijn strakke lijnen terugkrijgt.

 

 

 

 

Mid Century bureau | Patine Meubelrestauratie
bureau na restauratie

Mid Century

Naast antieke meubels word ik ook gevraagd om vintage meubels te restaureren. Vaak gaat het om het herstellen van fineer en het aanbrengen van een nieuwe afwerking. Omdat dit soort meubels vaak in een olie of lak zijn afgewerkt gebruik ik ook deze producten om het meubel weer een goede bescherming te geven.

 

 

 

 

 

Meubelrestauratie

Tja, en wat doe je dan als je gedwongen thuis zit? Er wordt enorm veel opgeruimd. Kasten worden gereorganiseerd, lades worden leeggehaald, bureaus worden opgeruimd. Onnodige spullen worden naar de kringloop gebracht. En heb je alles netjes, dan kunnen sommige schades aan je meubel je nét iets meer gaan storen dan anders. Als dat zo is, help ik je graag. Als je me een berichtje stuurt, reageer ik binnen 24 uur.