Bank met rotan leuningen

Deze comfortabele driezitter (waarschijnlijk jaren ’30) van van deels massief noten en deels notenfineer, had in de loop van de jaren schade opgelopen. Naast de constructieve schade en schade aan de afwerking was de bank met rotan leuningen ook toe aan nieuw vlechtwerk en een nieuwe stoffering. De wijze van vlechten wordt ook wel webbing genoemd. Voor de verschillende vormen van vlechtwerk lees je hier meer.

 

Wat is er gedaan?

  • de verbindingen zaten los. Ze zijn opnieuw verlijmd en er zijn pennen bijgezet voor extra stevigheid;
  • de afwerking was aan de achterzijde van de rugregel van de bank door invloed van de volle zon en schoonhouden verdwenen. De afwerking is verwijderd, de achterzijde is op kleur gebracht en heeft een nieuwe afwerking gekregen. De afwerking van de voorzijde van de bank is opgefrist;
  • er is een inzetje gemaakt van oud noten, daar waar een stukje uitgebroken was;
  • fineerschade is hersteld;
  • op verzoek van de klant is het nieuwe vlechtwerk op kleur gebracht.

 

Samenwerking

Niet alleen het houtwerk moest gerestaureerd worden. Ook de stoffering is onderhanden genomen en de nieuwe webbing is handmatig gevlochten door een matter. Patine verzorgt de coördinatie van dit soort projecten, zoals afstemming met andere partijen en het regelen van het transport. Je hebt daar als klant dan geen omkijken naar en dat is wel zo gemakkelijk!