Het restauratieproces in stappen

Omdat veel mensen de restauratie van een meubel best spannend vinden, wil ik het restauratieproces zo helder mogelijk maken. Wat kost het, hoe werkt het en wat kun je verwachten? Daarom hanteer ik bij elke opdracht de volgende stappen:

  • Opnemen van de schade en wensen van de klant
  • Advies en vrijblijvende offerte
  • Akkoord door klant en afspraak over planning
  • Vervoer van het meubel
  • Restauratie
  • Vervoer van het meubel
  • Facturatie

 

Nadat ik het meubel bij je thuis heb bekeken en de wensen heb besproken, ontvang je van mij een restauratie-advies met een kostenraming. Na jouw akkoord ga ik aan het werk volgens de afgesproken planning. Ik houd je tussentijds op de hoogte van de voortgang. Het vervoer van je meubel kan ik voor je verzorgen. Ik werk samen met professionele verhuizers. Zelf brengen en halen kan natuurlijk ook. Facturatie gaat (meestal) in twee delen. 50% bij aflevering van het meubel in mijn atelier en 50% als het meubel klaar is.

 

Meubelrestauratie Amsterdam

Meubelrestauratie Amsterdam | Patine Meubelrestauratie

In mijn meubelrestauratie atelier Patine in Amsterdam restaureer ik meubels uit 18e, 19e en 20e eeuw. Ik restaureer constructieve schades zoals wiebelende stoelpoten, klemmende kastdeuren en stroef lopende lades. En fineerschade of schade aan de afwerking: kringen in een tafelblad, verkleuringen van politoer of een doffe afwerking.

 

Respect voor je meubel

Ik heb één gouden regel: hoe minder je vervangt hoe beter. Ik heb respect voor het meubel, haar schoonheid en patina. Ik werk zoveel mogelijk behoudend en reversibel waardoor de restauratie ongedaan kan worden gemaakt als opvattingen en technieken over meubelrestauratie in de toekomst weer veranderen.

 

Natuurlijke producten

Antieke meubels vragen om een andere behandeling dan meubels van recentere datum. Voor antieke meubels werk ik met natuurlijke producten zoals dierlijke lijmen, politoer en bijenwas, oud hout en fineer. Voor meubels van recentere datum kies ik meer eigentijdse materialen en producten zoals lak of olie.

 

 

Samenwerking met andere vakmensen

Ik heb een netwerk opgebouwd van andere professionele en bevlogen vakmensen zoals stoffeerders, vergulders, stoelenmatters, houtdraaiers en spuiters. Als de opdracht daarom vraagt werk ik met ze samen.

 

Vragen?

Wil je een vrijblijvend advies over restauratie van jouw meubel? Of ben je op zoek naar meubelrestauratie Amsterdam? Neem gerust contact met me op.

 

Ik post regelmatig berichten over meubelrestauratie op Instagram