Eikenhouten armstoel

Deze eikenhouten armstoel uit de jaren 1920-1930 met Art Deco kenmerken moest op drie aspecten worden aangepakt: constructie, afwerking en stoffering.

Wat is er gedaan:

  • de afwerking was schraal en verbleekt. Ik heb de afwerking gereinigd, vlekken zijn geminimaliseerd, het hout is op kleur gebracht en de stoel is afgewerkt met een harde wasafwerking. Deze was maak ik zelf en hiervoor gebruik ik onder meer natuurlijke bijenwas.
  • in de verbindingen in de leuning zat speling. Een verbinding was al eens provisorisch met een spijker (schade in het hout) vastgezet. Deze heb ik laten zitten en de schade is onzichtbaar gemaakt. De andere verbinding is met huidenlijm verlijmd. Zonder demontage van de stoel kan zo toch weer een stabiel resultaat worden verkregen.
  • De stoffering moest worden vernieuwd. Ik stoffeer niet zelf en werk hiervoor samen met specialisten. De stoffering van deze stoel is uitgevoerd door De hete naald meubelstoffeerderij.

Meubelrestauratie

Patine is gespecialiseerd in restauratie van houtwerk. Voor andere werkzaamheden heb ik door de jaren heen een netwerk opgebouwd van ervaren en bekwame specialisten zoals stoffeerders, matters en houtdraaiers. Ik co├Ârdineer de samenwerking, zodat je daar geen omkijken naar hebt.