Zo kan een vintage tafel Skovby er weer uit gaan zien

Het blad van de tafel zag er slecht uit: kringen, krassen en op sommige plekken was de afwerking helemaal verdwenen waardoor je tegen het kale hout aankeek. Op deze plekken kon vuil en vocht zijn gang gaan. De poot had aan de onderzijde schade in de afwerking: waarschijnlijk ontstaan door ‘botsingen’ met schoenen of stofzuiger of een natte mop.

Wat is er gedaan?

  • de poot is opgefrist met behoud van de kleur.
  • het blad heeft een geheel nieuwe afwerking gekregen en is nu weer goed beschermd. Bij het kleuren is rekening gehouden met de kleur van de poot zodat er weer een mooi geheel is ontstaan. De tussenbladen waren nog in tact en moesten zo blijven.

Nadat er een nieuwe afwerking is aangebracht, is mijn advies om voorzichtig te zijn met vocht en warmte. Lees meer over onderhoud van je meubel.

Deze tafel is aangeschaft eind 70-er jaren en wordt nog steeds gemaakt door de Deense firma Skovby. De tafel heeft een ingenieus uitklapsysteem, waardoor je de tafel kunt vergroten. Blad en poot zijn voor een groot deel met beuken gefineerd en de rand van het blad is van massief beuken.