“We zijn superblij met het door jou gerestaureerde kastje, het is zo mooi, ongelofelijk gewoon”

S. Kramer

 

“Leuk om je atelier te hebben gezien en het kastje is weer een stralende parel!”

Harm Jan Roelants

“Het kastje staat weer mooi. Ik ben er erg blij mee. Dank voor het fijne contact.”

I. Troeleman

“Zoals beloofd een foto van de tafel. We krijgen nog nieuwe stoelen, maar het ziet er nu al zo mooi uit. Bedankt nog voor je mooie werk!”

C. van der Weijde

Wat ben ik gelukkig met mijn gerestaureerde – bijna 100-jarige – Thonet- fauteuil! Een stoel uit mijn ouderlijk huis. Het begon ermee dat de zitting en de rugleuning opnieuw gemat moesten worden, toen ik besloot hem dan maar helemaal op te laten knappen. Terug naar de oorspronkelijke kleur van het hout. De stoel heeft helemaal uit elkaar gelegen om zo de oude laklaag goed te kunnen verwijderen. Cilia stuurde me tussendoor foto’s om me op de hoogte te houden. Het is zo ontzettend mooi geworden: ‘als nieuw’, maar natuurlijk geheel in stijl! Het is een feest de stoel in de woonkamer te zien staan en op te gaan zitten.”

T. Klinkenberg

“De kast is goed aangekomen. Omdat hij niet is ‘overgerestaureerd’ past hij perfect in ons huis. Precies waar we naar op zoek waren. Dank je wel.”

R. Seidemann

“Een oude spiegel, al heel lang in de familie. De tand des tijds was er helaas goed aan te zien. Maar toen was daar Patine! Met heel veel liefde, geduld en vakmanschap heeft Cilia de spiegel in oude glorie hersteld. Het is prachtig geworden. En we zijn er heel blij mee. In deze staat is het over een aantal jaren weer een mooie familie herinnering die we door kunnen geven! Dank je wel Patine!”

Marianne en Rob

“Hierbij de foto. Kijk hoe mooi het bureau in de ruimte staat. Dank je wel! Durf er nog niet aan te werken;)”

G. Staudenmayr

“De kast staat hier weer op zijn plek en het is prachtig geworden. Ik ben er heel erg blij mee.
Heel veel dank dat je het zo zorgvuldig hebt gerestaureerd. Het is niet té gerestaureerd, precies zoals bij de kast past.”

J. Barge

“Zó blij mee, prachtig gerestaureerd kistje van m’n grootvader. En eindelijk kunnen zien wat er in de laatjes zat!”

N. Haverkamp

“Het meest opvallende resultaat van ons kabinet is de restauratie van het galerijtje, dat weer prachtig in zicht is. En uiteraard de verzorgde uitstraling het houtwerk. Opvallend is ook hoeveel makkelijker lades en deuren open en dicht gaan!! Nogmaals hartelijk dank en we genieten ervan!”

R. Strijbos

“Patine werkt perfect volgens afspraak. Cilia is creatief, heeft liefde voor het vak en voor het materiaal waar ze mee werkt. Heeft een gedegen vakkennis en altijd wel een oplossing. Onze meidenkast uit circa 1870 kan er dankzij Cilia weer 100 jaar tegenaan.”

M. Scheers

“Cilia heeft twee oude kastjes (Pastoe-stijl) voor ons gerestaureerd en we zijn heel erg blij met het resultaat. De deurtjes lopen weer soepel en de kastjes staan prachtig in de olie. Ze maken onze slaapkamer helemaal af. Tevens heeft ze een deurtje van ons dressoir uit de woonkamer gemaakt, want dat was volledig uit de kast los gekomen. Ook dit heeft ze heel goed en mooi opgelost. Dank Cilia!”

T. Heuberger

Fantastisch dat onze antieke mahonie-kast uit Curacao gerestaureerd is door Cilia!

De kast werd mid 19e eeuw op het eiland vervaardigd en stond vroeger in het ouderlijk huis op Curacao, waar ik geboren en opgegroeid ben.
Behalve van historische betekenis, is de kast me ook dierbaar en van familiewaarde. Met andere antieke meubels is de kast destijds verscheept naar Nederland en het heeft even geduurd voordat ik hem zelf kon plaatsen. Maar dat is nu zo, en na Cilia’s prachtige restauratie heeft de mahonie-kast weer een nieuw leven, kan dit bijzondere verleden doorgaan naar de komende generaties.
Ik had Patine meubelrestauratie online gevonden en de website sprak me erg aan; de manier van bewerking met zoveel aandacht en de vakkundigheid die er van uitging. En zo is het ook gegaan. Cilia is niet alleen een meester in het restaureren, waarbij ze de kleinste details met liefde oppakt en er oplossingen voor bedenkt, met veel kennis en begrip van de stijl en de tijd waarin het meubel gemaakt is, maar ook onze communicatie was zorgvuldig  en betrokken, heel prettig. Omdat ik als enige van de familie, in Nederland, over deze antieke nalatenschap ga, voelde ik me ook persoonlijk gesteund door het contact met Cilia hierover. Dat is goud waard. Of, zoals het ook de familiewaarden betreft; niet in geld uit te drukken. Ik ben echt heel blij dat ik Patine-meubelrestauratie gevonden heb. Er zullen zeker nog meer opdrachten volgen. Veel dank, Cilia!
M. Schiltkamp

“We hebben Patine gevonden via de website. Daar stond toegankelijke informatie op: prettig leesbaar met bijpassende foto’s. Het bedrijf is per auto goed bereikbaar. We konden voor de deur van de werkplaats vrij parkeren. Daardoor verliep het in- en uitladen soepel. Cilia heeft voor ons drie stoelen, Windsor-stijl, gerestaureerd. De rugleuningen zaten los en bij een van de stoelen was het onderstel onbruikbaar geworden. Cilia heeft dit vakkundig aangepakt: de stoelen zitten weer stevig in elkaar en zitten goed. Daarnaast heeft ze de afwerking van de stoelen vernieuwd waardoor de stoelen er prachtig uitzien. Er was prima contact en overleg: tevoren, over het werk en de prijs en tijdens het proces kregen we mails met foto’s. We hebben dat als heel prettig ervaren evenals het bezoeken van de werkplaats en het mogen bekijken van andere werkstukken.” 

 

A. Schram

“De tafel is zojuist bezorgd en het is een plezier om er naar te kijken en niet meer te worden afgeleid door storende defecten. Hier ga ik dagelijks van genieten, bedankt!”

B. Sierman

“Cilia heeft de secretaire van mijn grootouders echt prachtig gerestaureerd. Ik ben er erg bij mee. Het was ook leuk hoe Cilia ons betrok in wat ze onderweg allemaal tegenkwam. Zo heb ik weer heel wat nieuws geleerd. En wat leuk was.. er kwamen geheime vakjes naar voren. Zo heeft ieder meubel een geschiedenis en Cilia komt daar zeker achter.”

V. Swinkels

“Onze jaren vijftig tafel net terug. WoW!!! Wat is ie weer waanzinnig! Daar kunnen we weer onbezorgd aan eten, knutselen, spelletjes doen, uitgebreid dineren en genieten van de schoonheid van de tafel.. En dat dan met onze drie kinderen. Nogmaals dank je wel Cilia!”

S. Renkema

“Op zoek naar een meubelrestaurator voor mijn dierbare secretaire, kwam ik bij een oude bekende Cilia Knols terecht. En wat ben ik daar blij om geweest! Cilia heeft het secretaire (wat officieel niet eens een secretaire blijkt te heten, maar een klepbureau!) op zeer vakkundige wijze en met heel veel liefde voor haar vak onder handen genomen. Ze gaf mij zelfs een document waarin de historie van een dergelijk klepbureau beschreven staat, hoe ik het beste mijn dierbare bureau kan verzorgen en Cilia biedt ook de mogelijkheid om een onderhoudsbeurt aan je meubel thuis te geven. Kortom: het bureau kan nu weer vele jaren mee en daar ben ik heel erg blij om. Dank Cilia, voor je geweldige werk!”

H. Leverstijn

 

Door verhuizingen had mijn dierbare oude eiken kast van tante Marietje flink klappen opgelopen. In plaats van te investeren in een nieuwe kast vroeg ik Cilia de kast onder handen te nemen. Het krakkemikkige besje staat nu weer stevig en stralend op haar ronde poten. Met een beetje poetsen kan ze weer jaren mee!

M. Ridder

“Zo’n 35 jaar geleden kocht ik mijn eerste antieke stuk: een mooie Engelse mahoniehouten hangoortafel. Verhuizingenlang  sleepte ik de tafel met me mee. Dat deed haar geen goed en de tand des tijds was zichtbaar. En ineens… was daar Cilia van Patine. Zij knapte de tafel prachtig en deskundig op. En daarmee kreeg iets dierbaars weer een prominente plek in mijn huiskamer. Enorm blij mee!

M. Ligtvoet

“Wij hebben onze mooie kussenkast, een erfstuk van mijn grootouders, laten restaureren door Cilia. Dat is met zorg en deskundigheid verricht. En wat ik bijzonder heb gewaardeerd is dat ze de historie van de kast heeft achterhaald en mij een A4-tje met deze informatie bij het opleveren van de kast heeft overhandigd.”

W. Peddemors